Na X Assemblea Nacional de ICV

Share in Chuza!Share in DoMelhorLa TafaneraShare in ZabalduShare in AupatuShare in MenéameShare in TuentiDigg it!Share in FacebookTweet it!Share in Cabozo

pronter

Bon dia. Estimats companys i companyes;

En primer lloc, abans de dirigir-vos unes paraules en Catalan amb accent gallec, fer-vos arribar la salutació del portaveu del grup parlamentari d'Alternativa Galega d'Esquerres, Xose Manuel Beiras, que no pot aquesta avui aquí doncs celebra l'assemblea de la seva formació política, Anova. (lectura do text remitgi-ho per Xose M. Beiras)

És un plaer i una satisfacció poder estar aquests dies aquí amb vosaltres compartint les reflexions i debats del vostre X congrés nacional.

Arribar la salutació fraternal d'Espazo Ecosocialista Galego, dels seus homes i dones que com vosaltres aposten per una esquerra renovadora, nacional i ecosocialista. Els membres d'Espazo pertanyem a una generació que mentre uns altres buscaven referents en altres latituds i en corrents polítics de moda, nosaltres miràvem al mediterrani, a Itàlia i a Catalunya. Vam aprendre de la política nacional del PSUC, llegíem a Sacristan, a Montalban i a tant uns altres dels grans intel·lectuals que han construït el pensament de l’esquerra catalana, observàvem amb gran interessos la transformació de l’esquerra comunista transformadora del segle XX a l’esquerra ecosocialista transformadora del segle XXI.

Però potser, el mes important són els amics i amigues que hem tingut sempre a Catalunya i mai serà retornada amb gratitud suficient l’aposta que fa alguna cosa mes d’un any ICV va fer per un experiment anomenat inicialment Iniciativa BenComún que acabo en la constitució d'Espazo Ecosocialista Galego.

Estem en una crisi sistémica que s’aproxima al col·lapse, assistim per fi d’un règim que mostra el seu esgotament polític i la corrupció generalitzada de les seves élites. Necessitem construir espais cooperatius des de l’esquerra, amb programa democràtics amplis i sobre els nostres respectius substrats nacionals.

L’historio lema de llibertat, amnistia i estatut d’autonomia debatria actualitzar-se com a democràcia, sostenibilitat i sobirania.

En aquest treball estem i en les passades eleccions autonòmiques ja comprovem amb la conformació de la coalició Alternativa Galega d'Esquerras com la combinació d’unitat, renovació i dignitat té els seus fruits.

Fruits que en part devem a ICV i al vostre exemple

Gràcies i força per encarar el futur.